economia col·laborativa

dimarts
29
18:00h
mai 2018

Jornades el futur de l'ocupació i l'economia social

La Revista Alternativas Económicas amb la col·laboració de l'IGOP de la Universitat Autònoma de Barcelona i el suport de l'Ajuntament de Barcelona organitza un cicle de debats sota el títol El futur de l'ocupació i l'economia social amb l'objectiu d'analitzar el futur del treball en el nou context econòmic i davant alternatives com l'economia social i l'economia verda.

Estan previstos dos debats: 

Dia 29 de maig de 2018 de 18 a 20h.

Actualitat: “El capitalisme es transformarà totalment al segle XXI” (Entrevista amb Jeremy Rifkin, economista de la Wharton School)

Va advertir als anys 90 que la creixent productivitat que aporten les noves tecnologies generaria una desocupació estructural insalvable, a menys que es reduís la jornada laboral. Començà aquesta dècada parlant de la tercera revolució industrial, estadi vers el qual ens veiem abocats en haver convergit en el temps noves formes de comunicació i noves formes d'energia. Jeremy Rifkin (Denver, 1943) completa enguany la teoria que va esbossar aleshores amb el seu nou llibre, La sociedad de coste marginal cero (Paidós), obra que acaba de presentar a Madrid.