Eines diàries per donar millor servei al SLO (ocupació i empresa)

Bon dia a totes i a tots,

des del servei local d'ocupació del Papiol, us volem fer una pregunta. Quines eines feu servir al dia a dia per la gestió d'ocupació i empresa. Nosaltres només tenim l'aplicatiu XALOC i voldríem saber si feu servir altres com per exemple el GIA.

Moltes gràcies

Darrera resposta: Sònia Pérez Reinoso 09/11/2020 - 11:11

8 comentaris

Pérez Reinoso, Sònia

Bon dia,

nosaltres contactem amb la nostra OTG de referència, doncs a vegades pot passar que la persona estigui inscrita a l'atur, però no sigui DONO (per estar realitzant formació, o per millora de feina, per exemple).

I és cert que per alguns processos de selecció, és obligatori la situació de DONO.

Gràcies per la info i salut!

Martín Saura, Elisabeth

Bon dia,

L'aportació que va fer la Mercè d'Arenys de Munt ens va semblar molt interessant, així que vam fer la consulta al nostre secretari. Ens confirma que és possible fer aquesta consulta Mmtjançant Via Oberta de l'EACAT, però només si prèviament tenim el consentiment de la persona afectada, i per consultar informació directament relacionada o que sigui requisit per la petició que demana. 

Una opció seria afegir una punt en la clàusula de protecció de dades que digui que la persona interessada autoritza a l'Ajuntament a consultar a les altres administracions el compliment dels requisits exigits per formular la sol·licitud, sempre que el requisit concret que s'hagi de consultar consti en la instància.

salut

Serradell Lopez , Maria

Bon dia, 

nosaltres també hem estat mirant i es fa servir molt per les seleccions de personal dels Ajuntaments, així les persones que participen en el procés de selecció no han de presentar el DONO sinó que signant l'autorització ja es pot verificar si estan a l'atur.

Gràcies

Vives Ballano, Mercè

Exacte. I no només el DONO. També La titulació Acadèmica, el DNI, el número de Seguretat Social, la manca d'antecedents de delictes sexuals si cal perquè el lloc de treball el possa en contacte amb menors i pràcticament totes les dades que demanem i que fa que els candidats hagin de presentar documentació.

Amb la sol·licitut on signin que donen permís a l'ajuntament per a consultar les dades, el CV, un informe de vida laboral i la Declaració jurada d'acomplir els requisits i de la veracitat del CV ja n'hi ha prou.

Posteriorment a les persones seleccionades se'les demana de que presentin els originals i ja està. Ens estalviem molt paper.

Martín Saura, Elisabeth

Bon dia,

El GIA o el Gal·lileu són aplicatius informàtics als que només tens accés per determinats programes subvencionats pel SOC, com la formació ocupacional, o l'UBICAT, per exemple. Al ser aplicatius del SOC, si que et permeten fer la comprovació DONO d'un participant. Però si des del vostre servei no gestioneu aquests programes, no us donaran accés a aquests aplicatius i per verificar DONO, si no teniu prou amb demanar-li a la persona el full DARDO, us ho haurà de fer la vostra OTG de referència. 

salut

Serradell Lopez , Maria

Bon dia, 

moltes gràcies per la resposta! Nosaltres ara ens trobem que volem verificar si les persones estan a inscrites a l'atur i no sabem si ho podem mirar nosaltres o hem de preguntar al SOC directament. Sabem que hi ha diferents borses de treball que ho verifiquen directament. Sabeu d'alguna aplicació?

Gràcies

Vives Ballano, Mercè

Benvolguda Maria,

Mitjançant Via Oberta de l'EACAT podeu comprovar molta informació a amés segons l'actual Llei de Procediment administratiu tot el que l'Administració pot conèixer directament no s'ha de demanar al ciutadà.

Doncs a Via Oberta pots connectar amb el SOC i veure si les persones estan inscrites. Parleu amb el/la vostre Secretari/a i amb el responsable informàtic per a que us demani els permisos.

Salutacions.

Mercè Vives

SLO Ajuntament d'Arenys de Munt
 

Herrera Barroso, Dolors

Bon dia Maria,

Des de SLO CARDEDEU,  utilizavem  el GIA  per poder visitar aquelles empreses  que presentaven la comunicació previa d'activitat. Un cop visitada l'empresa ompliem  alguns camps del GIA. No és una eina  molt útil  des d'Ocupació. Un altre eina que tenim  és spin. 

Si  necessites més informació, et pots  posar en contacte amb mi.