Fòrum COVID-19: Mesures i accions de suport a persones i empreses

Atesa la situació actual i la incidència que el COVID-19 té en el nostre àmbit de treball, obrim aquest Fòrum com a espai de participació per compartir dubtes, idees, suggeriments, experiències i recomanacions relacionats amb les mesures adoptades a causa del COVID-19. Podeu realitzar els vostres comentaris a partir de l'opció Afegeix nou comentari.

Així mateix, hem considerat necessari crear un espai específic on poder compartir eines i recursos que puguin ser d'interès per a tots els membres de la Comunitat: COVID-19: Situació sociolaboral

Darrera resposta: Bruna Ferrer Vila 20/05/2020 - 14:01
1
Grups de treball:
Servei de Mercat de Treball

10 comentaris

Ferrer Vila, Bruna

Bon dia!
 

Des de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, a través del MolletHub, cada dia a d’11 a 11.30h, a través del canal de Youtube MolletHub TV expliquem les mesures que van aprovant els diferents governs i es resolen els dubtes en el xat en directe. Sinó, s'ofereix l'opció de contactar per correu o telèfon 935705160 de dilluns a divendres de 8 a 20h.

També hem anat acutalitzant un document amb les mesures aprovades pels diferents governs; el podeu consultar aquí: https://emfo.com/wp-content/uploads/2020/05/MESURES-DELS-GOVERNS-CENTRAL-AUTONOMIC-LOCAL-13-05-20.pdf

Martínez Aymerich, Elena

Bon dia a tothom!

Us agraïm que al llarg d’aquestes setmanes hàgiu anat compartint amb la resta de membres de la comunitat les mesures i accions de suport que esteu desplegant des dels vostres ens per tal de fer front a la situació generada per la COVID-19.

Transcorreguts gairebé dos mesos, quines són les primeres valoracions i resultats d’aquestes mesures i/o actuacions? Quina rebuda han tingut entre les persones i les empreses del vostre territori? Quin és el perfil de persona/empresa que s’hi acull?

Seguim!

Pérez Reinoso, Sònia

Hola companys i companyes,

des de l'Ajuntament de Calaf es va crear un espai dedicat a informació i mesures de salut:

http://www.calaf.cat/actualitat/covid19-107.html

Es van prendre diferents mesures pel que fa al pagament de taxes i impostos:

http://www.calaf.cat/actualitat/noticies/mesures-de-lajuntament-relative...

I hem mantingut el contacte tant amb usuaris del Servei, com empresaris, comerç i autònoms, per tal de conèixer la situació de tots i cadascun d'ells i avaluar quines poden ser les millors eines de recolzament.

Una forta abraçada a tots i totes,

Sònia

Pedemonte Tarradas, Anna

Benvolgudes, benvolguts,


Us comentem les mesures que ha posat en marxa l'Àrea d'Economia Local de l'Ajuntament de Calella en relació al Servei d'Empresa:

  • Servei d'atenció municipal per resoldre dubtes sobre l'activitat laboral, empresarial i econòmica mitjançant l'atenció telefònica i correu electrònic, integrat per personal de l'Àrea d'Economia Local de l'Ajuntament de Calella, així com un recull informatiu sobre les mesures preses per combatre la crisi generada per la COVID-19 adreçades a empreses, persones autònomes, persones treballadores i persones en situació d'atur: http://www.calella.cat/temes/covid-19-economia/
  • Espai web informatiu sobre totes les mesures preses per l'Ajuntament de Calella, com per part del Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern central, per fer front a la crisi generada per la COVID-19: http://www.calella.cat/temes/coronavirus
  • Formulari d'inscripció adreçat a persones autònomes per rebre tota la informació sobre les mesures per combatre la crisi generada per la COVID-19: bit.ly/3afaKCV
Sánchez Ustrell, Montserrat

Bon dia, des del Servei a L'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Quirze, us fem arribar l'enllaç en el que es pot trobar la informació de les mesures que s'estàn portant a terme des de Promoció Econòmica davant la crisi del Covid-19.

http://www.santquirzevalles.cat/DetallContinguts/_Csc0skTygzMPSQOmi3AtLQ...

Lancho Agundez, Esther

Envio l’enllaç dels diferents RECULLS DE MESURES LOCALS I ESTATALS adoptades per fer front al COVID fets per  l’Ajuntament de Vilassar de Dalt:

MESURES DE SUPORT  AL PETIT COMERÇ DE VILASSAR DE DALThttp://www.vilassardedalt.org/document.php?id=13239

 MESURES ECONÒMIQUES PER FER FRONT AL COVID-VILASSAR DE DALT  http://www.vilassardedalt.org/document.php?id=13234

 RECULL DE MESURES SOCIALS I ECONÒMIQUES - http://www.vilassardedalt.org/document.php?id=13233

Martín Saura, Elisabeth

Des de Granollers Mercat, hem creat un apartat a la web del Centre de Serveis a les empreses de Can Muntanyola, amb tota la informació d'interès per ciutadania, autònoms i empreses, durant la crisis per la COVID. En aquest apartat també es poden consultar les mesures a nivell local que ha aprovat l'Ajuntament: 19: https://www.canmuntanyola.cat/covid-19.html

Alegre i Martin  , Roser

Bon dia

Des de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans acabem de treure un ajut per les empreses i persones treballadores autònomes del municipi que pensem pot ser d'utilitat per altres municipis, adjuntam enllaç a noticia on hi ha tota la informació i es pot accedir a l'anuncu al BOPB i a les bases establertes:

http://palauplegamans.cat/pl17/actualitat/noticies/id3619/l-ajuntament-c...

Podria ser interessant si us semba bé, incorporar-ho a l'espai de recursos i eines d'ens locals.

També hi ha mesures d'ajornament d'impostos com han fet altres poblacions: http://palauplegamans.cat/pl17/actualitat/noticies/id3620/ajornats-els-pagaments-d-impostos-com-l-ibi-o-l-impost-de-circulacio.htm

Seguim!

Cubo, Begoña

Des de l'Ajuntament de Manresa s.han pres algunes mesures per ajudar a les empreses que estan penjades a la web i que valdria la pena mostrar com un exemple mes.

www.manresa.cat

Tambe des dels serveis d'Ocupacio de l'Ajuntament de Manresa a través del CIO, es continua atenent a les persones que busquen feina i que tenen preguntes i dubtes sobre la seva situació i s'ofereixen consells i algun taller de formació on line.Tambe s'ofereix assessorament legal.Es una web molt activa que val la pena mostrar co ma exemple de bones pràctiques.

www.ciomanresa.cat

Martínez Aymerich, Elena

Hola, Begoña. T’agraïm que comparteixis amb nosaltres les iniciatives que esteu duent a terme des de l’Ajuntament de Manresa. Garantir la continuïtat en la prestació dels serveis públics és més important que mai en un context com l’actual.

També hem vist que ahir vau donar inici a la Fira de l’Estudiant que enguany, donades les circumstàncies, és en format virtual. Molt bona feina!