Grup d'incidència

Fundación Prevent i ESADE posen en marxa el programa "Aprende y emprende" per a persones amb discapacitat

Volem compartir amb vosaltres aquesta informació que ens ha arribat de la Fundación Prevent en relació al seu programa de formació i emprenedoria per a persones amb discapacitat.

Novetats a l'Espai Informes i Butlletins del mercat treball

Aquí teniu les darreres actualitzacions a l'espai Informes i Butlletins del mercat de treball, un subapartat dins de l'apartat Xifres situat al menú lateral de la Comunitat Ocupació, on sempre hi trobareu un recull actualitzat d'informes i butlletins sobre la situació i l'evolució del mercat de treball català i espanyol.

Formació: Pregrau Dual "Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals"

La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen una oferta formativa professionalitzadora: un Pregrau d'Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals, de caràcter dual. Es tracta d'una titulació universitària de només un any, que ofereix una beca mensual, i que combina l'ensenyament amb pràctiques en ajuntaments, consells comarc

1

Recomanem: "Programa Ocupació a la Indústria Local. El repte de la dona a la indústria"

Servei de Mercat de Treball. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Barcelona. Pardo Miguel, Cristina; Moret Sabidó, Pilar; Martínez Aymerich, Elena; Fernández Bas, Susana; Gironès Cebrián, Sílvia i Martínez Martínez, Purificación. Comunicació "Programa Ocupació a la Indústria LocalEl repte de la dona a la indústria", a Llibre d'Actes del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH19 (Terrassa, 6 i 7 de març de 2019), p. 193-204.

Formació: La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Vols ser especialista en sistemes d'informació a les administracions locals? La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen beques per cursar aquest pregrau professionalitzador amb titulació universitària. Es busquen joves que tinguin el batxillerat (amb PAU), o amb un CFGS o que siguin graduats, per cursar aquest pregrau.

Recomanem: "Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació"

Ciutats i persones. Núm 36. Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació.

Publicació monogràfica del XVII Seminari Ciutats i Persones dedicada als efectes de la crisi econòmica i política en l'ocupació, fent èmfasi en la desigualtat de gènere en l'ocupació i les iniciatives locals que s'han desenvolupat en clau de gènere. 

1

Recomanem: "Autoempleo (y emprendimiento) juvenil: ¿ahuyentar a los jóvenes de los derechos y garantías laborales?"

Suárez Corujo, Borja. "Autoempleo (y emprendimiento) juvenil: ¿ahuyentar a los jóvenes de los derechos y garantías laborales?", a Cuadernos de Relaciones Laborales, vol. 35, núm. 1, 2017, pàgs. 151-164.

1

Convocatòria - Programa d'Activació per a l'Ocupació (Reial decret-llei 7/2017, de 28 d'abril)

El Programa d'Activació per a l'Ocupació consisteix en un programa específic i extraordinari de caràcter temporal dirigit a persones aturades de llarga durada que comprèn una prestació econòmica de 426 € mensuals que es pot rebre durant 6 mesos (no prorrogables) i inclou la realització, per part dels serveis autonòmics d'ocupació, d'un itinerari personalitzat d'inserció per a intentar que el treballador acosegueixi un lloc de feina.

JOBarcelona'17 - IV Congrès Internacional d'Ocupació per universitaris i joves titulats

Us recordem que els dies 15 i 16 de març la Diputació de Barcelona, mitjançant el Servei de Mercat de Treball, participarà a la IV Edició del JoBarcelona'17, Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació professional per universitaris i joves titulats.

La Diputació de Barcelona organitza quatre tallers gratuïts de desenvolupament professional.

Us adjuntem flyer amb el calendari dels tallers per tal que podeu fer difusió a les persones usuàries dels SLO que considereu els hi pugui ser d'interès.

1

Recomanem: "La involuntariedad en el empleo a tiempo parcial y la Gran Recesión: un análisis de género en España"

Dueñas Fernández, Diego; Iglesias Fernández, Carlos; Llorente Heras, Raquel. "La involuntariedad en el empleo a tiempo parcial y la Gran Recesión: un análisis de género en España", a Ekonomiaz: Revista vasca de economía, núm. 90, segon semestre, 2016, pàgs. 287-319.

1