Grup d'incidència

Recomanem: "La realidad salarial de las mujeres en el mercado de trabajo español: brechas, discriminación y efectos..."

Vicent Valverde, Lucía; Trillo del Pozo, David; Ruiz-Gálvez, María Eugenia. "La realidad salarial de las mujeres en el mercado de trabajo español: brechas, discriminación y efectos divergentes desde la perspectiva de género". Revista de Economía Crítica. Núm 35 (2023).

1

Recomanem: "El empleo irregular en las trayectorias laborales de la población joven..."

Verd, Joan Miquel; Yepes Cayuela, Lídia. "El empleo irregular en las trayectorias laborales de la población joven. Una aproximación mixta de carácter descriptivo y secuencial". Cuadernos de Relaciones Laborales. Vol. 39 Núm. 2 (2021). Pàgs. 329-349

1

Actualitat: Les Oficines Tècniques Laborals han inserit al mercat de treball més de 7.000 persones amb trastorns de salut mental, en 20 anys

La Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals (OTL) de la Diputació de Barcelona tanca les jornades de commemoració dels 20 anys de funcionament, que s'han celebrat els dies 23 i 24 de novembre a Sant Boi de Llobregat, amb l'objectiu de continuar treballant per la inserció al mercat ordinari de persones

Resultats del JOBarcelona

Com ja vam publicar fa uns dies, la presència de la Diputació de Bacelona a la X edició del JOBarcelona, que enguany es va celebrar al Camp Nou i que va tornar a ser en modalitat presencial, va ser tot un èxit. 

Després d'aquest Congrés de feina i orientació professional adreçat principalment a universitaris, titulats junior i titulats en CFGS (Cicles Formatius de Grau Superior), on podien trobar oportunitats professionals com vacants laborals o ofertes de pràctiques, però també conferències i workshops vam atendre, entre informació per conèixer la web de la Xarxa Xaloc i persones que van voler assistir a les activitats que oferiem in situ, al voltant de 245 persones. 

D'entre les persones que van assitir a les activitats que teniem programades per donar a conèixer temes d'actualitat enfocats en la recerca de feina hi va haver gent de tots els grups d'edat però els grups d'edat més nombrosos van ser els de la franja entre 31 i 49 anys. 

Grups d'edat de les persones assistents al JOBarcelona

Fundación Prevent i ESADE posen en marxa el programa "Aprende y emprende" per a persones amb discapacitat

Volem compartir amb vosaltres aquesta informació que ens ha arribat de la Fundación Prevent en relació al seu programa de formació i emprenedoria per a persones amb discapacitat.

Novetats a l'Espai Informes i Butlletins del mercat de treball

Aquí teniu les darreres actualitzacions a l'espai Informes i Butlletins del mercat de treball, un subapartat dins de l'apartat Xifres situat al menú lateral de la Comunitat Ocupació, on sempre hi trobareu un recull actualitzat d'informes i butlletins sobre la situació i l'evolució del mercat de treball català i espanyol.

Formació: Pregrau Dual "Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals"

La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen una oferta formativa professionalitzadora: un Pregrau d'Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals, de caràcter dual. Es tracta d'una titulació universitària de només un any, que ofereix una beca mensual, i que combina l'ensenyament amb pràctiques en ajuntaments, consells comarc

1

Recomanem: "Programa Ocupació a la Indústria Local. El repte de la dona a la indústria"

Servei de Mercat de Treball. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Barcelona. Pardo Miguel, Cristina; Moret Sabidó, Pilar; Martínez Aymerich, Elena; Fernández Bas, Susana; Gironès Cebrián, Sílvia i Martínez Martínez, Purificación. Comunicació "Programa Ocupació a la Indústria LocalEl repte de la dona a la indústria", a Llibre d'Actes del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH19 (Terrassa, 6 i 7 de març de 2019), p. 193-204.

Formació: La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Vols ser especialista en sistemes d'informació a les administracions locals? La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen beques per cursar aquest pregrau professionalitzador amb titulació universitària. Es busquen joves que tinguin el batxillerat (amb PAU), o amb un CFGS o que siguin graduats, per cursar aquest pregrau.

Recomanem: "Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació"

Ciutats i persones. Núm 36. Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació.

Publicació monogràfica del XVII Seminari Ciutats i Persones dedicada als efectes de la crisi econòmica i política en l'ocupació, fent èmfasi en la desigualtat de gènere en l'ocupació i les iniciatives locals que s'han desenvolupat en clau de gènere. 

1