Recomanem: "Programa Ocupació a la Indústria Local. El repte de la dona a la indústria"

Servei de Mercat de Treball. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Barcelona. Pardo Miguel, Cristina; Moret Sabidó, Pilar; Martínez Aymerich, Elena; Fernández Bas, Susana; Gironès Cebrián, Sílvia i Martínez Martínez, Purificación. Comunicació "Programa Ocupació a la Indústria LocalEl repte de la dona a la indústria", a Llibre d'Actes del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH19 (Terrassa, 6 i 7 de març de 2019), p. 193-204.

Aquesta comunicació presenta diverses iniciatives destinades a promoure la incorporació de les dones en ocupacions vinculades al sector industrial on es troben infrarrepresentades. Aquestes s’emmarquen en el Programa Ocupació a la Indústria Local impulsat i cofinançat per la Diputació de Barcelona. En concret, es pretén: afavorir econòmicament els projectes locals que treballen en aquest àmbit, fomentant que les dones joves potenciïn el seu talent en els àmbits industrial, científic i tecnològic (STEM), sensibilitzar els actors productius en la incorporació de les dones a les seves plantilles de personal, fer difusió i crear una corrent d'opinió en el sector públic i privat de les experiències reeixides, així com dur a terme la transferència de coneixement a la resta d'empreses locals de la província, i ampliar posteriorment el coneixement i l'experiència a altres regions. Tot i que els resultats són prematurs, es troba l'impacte positiu d'aquestes mesures. Amb aquesta finalitat, és essencial un clar compromís polític a escala local per garantir la sostenibilitat financera i temporal d'aquest tipus de projectes.

Enllaç a la comunicació

3 comentaris

Creus Escusa, Ester

Felicitats i gràcies per compartir aquesta publicació. Serà un manual de treball molt útil!.

Salutacions.

Munné Dedeu, Mercè

Gran equip de dones del Servei de Mercat de Treball. Sempre al peu del canó i amb gran professionalitat.

És una gran sort poder aprendre cada dia de vosaltres.

Felicitats i gràcies per la vostra feina.

Pardo, Cristina

Molt orgulloses d'aquesta publicació. Un agaraïment molt especial a tots els projectes sectorials que, des del seus respectius territoris, ens han ajudat a desenvolupar aquesta iniciativa. Aquest petit reconeixement ho compartim amb vosatres.