Recomanem: "Programa Ocupació a la Indústria Local. El repte de la dona a la indústria"

Servei de Mercat de Treball. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Barcelona. Pardo Miguel, Cristina; Moret Sabidó, Pilar; Martínez Aymerich, Elena; Fernández Bas, Susana; Gironès Cebrián, Sílvia i Martínez Martínez, Purificación. Comunicació "Programa Ocupació a la Indústria LocalEl repte de la dona a la indústria", a Llibre d'Actes del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH19 (Terrassa, 6 i 7 de març de 2019), p. 193-204.

Aquesta comunicació presenta diverses iniciatives destinades a promoure la incorporació de les dones en ocupacions vinculades al sector industrial on es troben infrarrepresentades. Aquestes s’emmarquen en el Programa Ocupació a la Indústria Local impulsat i cofinançat per la Diputació de Barcelona. En concret, es pretén: afavorir econòmicament els projectes locals que treballen en aquest àmbit, fomentant que les dones joves potenciïn el seu talent en els àmbits industrial, científic i tecnològic (STEM), sensibilitzar els actors productius en la incorporació de les dones a les seves plantilles de personal, fer difusió i crear una corrent d'opinió en el sector públic i privat de les experiències reeixides, així com dur a terme la transferència de coneixement a la resta d'empreses locals de la província, i ampliar posteriorment el coneixement i l'experiència a altres regions. Tot i que els resultats són prematurs, es troba l'impacte positiu d'aquestes mesures. Amb aquesta finalitat, és essencial un clar compromís polític a escala local per garantir la sostenibilitat financera i temporal d'aquest tipus de projectes.

Enllaç a la comunicació

3 comentaris

Creus Escusa, Ester

Felicitats i gràcies per compartir aquesta publicació. Serà un manual de treball molt útil!.

Salutacions.

Membre inactiu

Gran equip de dones del Servei de Mercat de Treball. Sempre al peu del canó i amb gran professionalitat.

És una gran sort poder aprendre cada dia de vosaltres.

Felicitats i gràcies per la vostra feina.

Pardo, Cristina

Molt orgulloses d'aquesta publicació. Un agaraïment molt especial a tots els projectes sectorials que, des del seus respectius territoris, ens han ajudat a desenvolupar aquesta iniciativa. Aquest petit reconeixement ho compartim amb vosatres.