JOBarcelona'18 - V Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació professional per a universitats i titulats júnior

dimarts
17
09:30h
Abril 2018
Data de finalització: dimecres, 18/04/2018 - 19:00

Els dies 17 i 18 d'abril la Diputació de Barcelona, mitjançant el Servei de Mercat de Treball, col·labora amb el JOBarcelona per cinquè any consecutiu, tot oferint als joves universitaris i a les empreses assistents al congrés:

1. Informació sobre les activitats i els serveis que presta la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació (XALOC) a les persones que cerquen feina i a les empeses que necessiten cobrir llocs de treball. Aquesta Xarxa, amb més de 25 anys d’experiència de treball, està configurada per prop de 160 ens locals ubicats arreu dels municipis de la demarcació de Barcelona que gestionen de l’ordre de 16.500 ofertes de treball anualment. Els Serveis Locals d’Ocupació ofereixen:

A les persones aturades: orientació laboral, formació, pràctiques laborals, borsa de treball, tècniques de recerca de feina, espai de club de feina, etc. És a dir, un conjunt de serveis per incrementar les seves probabilitats per trobar i mantenir una feina.
A les empreses: productes i serveis en l'àmbit de l'ocupació com ara diagnòstic de necessitats, definició de lloc de treball, selecció de personal, seguiment post inserció,...

2. Organització de quatre tallers gratuïts de desenvolupament professional:

Dia 17 d’abril de 2018 de 10.30 a 11.15 h.

“Utilitza el teu smartphone en la recerca de feina”: Activitat adreçada a conèixer les utilitats dels dispositius mòbils en la recerca de feina i algunes  aplicacions que afavoreixin el procés de recerca de feina. També s’exposaran els elements claus per a participar en xarxes socials de recerca de feina.

Dia 17 d’abril de 2018 de 18 a 18.45 h.

“La feina de cercar feina: el procés de selecció”: Donar a conèixer el procés de selecció, tot situant l’entrevista com a l’eix central del procés, ajudant a desenvolupar les competències clau que permeten superar-lo. També aporta la perspectiva i estratègies en els processos de selecció des de la vessant de l’empresa.

Dia 18 d’abril de 2018 de 10.30 a 11.15 h.

“Kit bàsic d’orientació”: Aportar eines per què la persona en recerca de feina sigui la protagonista del seu camí, sembrant una actitud exploradora que els permeti gestionar la incertesa des de la curiositat i l’acció, enlloc de l’angoixa i/o bloqueig.

Dia 18 d’abril de 2018 de 16 a 16.45 h.

“Entrevista de feina: amb aquests consells, segur que la superes!”: Oferir tècniques per tenir més possibilitats d’èxit a les entrevistes de feina. S’aborden tant els aspectes de preparació previs a l’entrevista, les tècniques a utilitzar durant l’entrevista i finalment l’anàlisi posterior, per poder avaluar que s’ha fet i com es pot millorar.

Data: 17 i 18 d'abril

Hora: de 9:30 a 19:00 h.

Lloc: Palau de Congressos de Barcelona. Fira de Barcelona. Montjuïc. Plaça Espanya

Organitza: Talent Point

Consultar programa

Enllaç a la nota de premsa 13/04/2018

Enllaç a la nota de premsa 18/04/2018