Dones

Recomanem: "La realidad salarial de las mujeres en el mercado de trabajo español: brechas, discriminación y efectos..."

Vicent Valverde, Lucía; Trillo del Pozo, David; Ruiz-Gálvez, María Eugenia. "La realidad salarial de las mujeres en el mercado de trabajo español: brechas, discriminación y efectos divergentes desde la perspectiva de género". Revista de Economía Crítica. Núm 35 (2023).

1

Novetats a l'Espai Informes i Butlletins del mercat de treball

Aquí teniu les darreres actualitzacions a l'espai Informes i Butlletins del mercat de treball, un subapartat dins de l'apartat Xifres situat al menú lateral de la Comunitat Ocupació, on sempre hi trobareu un recull actualitzat d'informes i butlletins sobre la situació i l'evolució del mercat de treball català i espanyol.

Recomanem: "Programa Ocupació a la Indústria Local. El repte de la dona a la indústria"

Servei de Mercat de Treball. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Diputació de Barcelona. Pardo Miguel, Cristina; Moret Sabidó, Pilar; Martínez Aymerich, Elena; Fernández Bas, Susana; Gironès Cebrián, Sílvia i Martínez Martínez, Purificación. Comunicació "Programa Ocupació a la Indústria LocalEl repte de la dona a la indústria", a Llibre d'Actes del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH19 (Terrassa, 6 i 7 de març de 2019), p. 193-204.

Recomanem: "Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació"

Ciutats i persones. Núm 36. Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació.

Publicació monogràfica del XVII Seminari Ciutats i Persones dedicada als efectes de la crisi econòmica i política en l'ocupació, fent èmfasi en la desigualtat de gènere en l'ocupació i les iniciatives locals que s'han desenvolupat en clau de gènere. 

1

Recomanem: "La involuntariedad en el empleo a tiempo parcial y la Gran Recesión: un análisis de género en España"

Dueñas Fernández, Diego; Iglesias Fernández, Carlos; Llorente Heras, Raquel. "La involuntariedad en el empleo a tiempo parcial y la Gran Recesión: un análisis de género en España", a Ekonomiaz: Revista vasca de economía, núm. 90, segon semestre, 2016, pàgs. 287-319.

1

Actualitat: La bretxa salarial ja és d’un quart del sou

Els homes cobren de mitjana 7.000 euros més a l’any que les dones. Així, la bretxa salarial entre sexes ja arriba al 26% a Catalunya, segons un estudi del Govern basat en les últimes dades disponibles de l’Institut Nacional d’Estadística. El repunt ja supera fins i tot els nivells del 2008, quan la diferència de salaris entre homes i dones es va situar en el 24,4%.

1

Recomanem: "El empleo femenino desde el hogar. Hacia un análisis comprehensivo de la articulación entre empleo y vida familiar"

Sánchez Mira, Nuria. "El empleo femenino desde el hogar. Hacia un análisis comprehensivo de la articulación entre empleo y vida familiar", a Cuadernos de Relaciones Laborales. Vol 34, Núm. 2 (2016). Pàgines 385-403

1

Recomanem: "Subversión feminista de la economía. Aportes para un debate sobre el conflicto capital-vida"

Pérez Orozco, Amaia. Subversión feminista de la economía. Aportes para un debate sobre el conflicto capital-vida. Madrid: Traficantes de Sueños, 2014.

1