Actualitat: La bretxa salarial ja és d’un quart del sou

Els homes cobren de mitjana 7.000 euros més a l’any que les dones. Així, la bretxa salarial entre sexes ja arriba al 26% a Catalunya, segons un estudi del Govern basat en les últimes dades disponibles de l’Institut Nacional d’Estadística. El repunt ja supera fins i tot els nivells del 2008, quan la diferència de salaris entre homes i dones es va situar en el 24,4%.

D’aquesta manera, segons les dades que va fer públiques ahir la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, el salari mitjà dels homes és de 27.477 euros i el de les dones de 20.324 euros. L’estudi també revela que la diferència es nota més en les remuneracions més baixes: allà la bretxa arriba al 42,6%.

“És una xacra laboral amb unes xifres intolerables”, va sentenciar la consellera Bassa, alhora que va explicar que “el govern de Catalunya té el ferm propòsit de combatre-la”. Per a Bassa hi ha tres motius clau que expliquen aquestes diferències: la infravaloració de la feina feta per les dones, l’escassa presència en els llocs directius -i ben pagats- i el repartiment desigual entre homes i dones a l’hora de conciliar la vida professional i la familiar, des de la maternitat fins a la cura d’altres familiars o les feines de la llar. “No ens podem permetre com a país que hi hagi aquesta discriminació salarial -va insistir Bassa-. Aquest és un mal global, també a tot Europa, però cal posar-hi mesures”.

Enllaç a la notícia: http://www.ara.cat/economia/bretxa-salarial-quart-del-sou_0_1743425679.html

Enllaç a la nota de premsa a gencat.cat: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/benestar-social-familia/notapremsavw/298827/ca/consellera-bassa-tancament-bretxa-salarial-repte-clau-igualtat-doportunitats.do

Accés directe al PDF de l'estudi: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2017/02/15/13/42/4fc4d594-9ec5-4340-9d91-bf2701030aa6.pdf