Joves

Recomanem: "El empleo irregular en las trayectorias laborales de la población joven..."

Verd, Joan Miquel; Yepes Cayuela, Lídia. "El empleo irregular en las trayectorias laborales de la población joven. Una aproximación mixta de carácter descriptivo y secuencial". Cuadernos de Relaciones Laborales. Vol. 39 Núm. 2 (2021). Pàgs. 329-349

1

Resultats del JOBarcelona

Com ja vam publicar fa uns dies, la presència de la Diputació de Bacelona a la X edició del JOBarcelona, que enguany es va celebrar al Camp Nou i que va tornar a ser en modalitat presencial, va ser tot un èxit. 

Després d'aquest Congrés de feina i orientació professional adreçat principalment a universitaris, titulats junior i titulats en CFGS (Cicles Formatius de Grau Superior), on podien trobar oportunitats professionals com vacants laborals o ofertes de pràctiques, però també conferències i workshops vam atendre, entre informació per conèixer la web de la Xarxa Xaloc i persones que van voler assistir a les activitats que oferiem in situ, al voltant de 245 persones. 

D'entre les persones que van assitir a les activitats que teniem programades per donar a conèixer temes d'actualitat enfocats en la recerca de feina hi va haver gent de tots els grups d'edat però els grups d'edat més nombrosos van ser els de la franja entre 31 i 49 anys. 

Grups d'edat de les persones assistents al JOBarcelona

Novetats a l'Espai Informes i Butlletins del mercat de treball

Aquí teniu les darreres actualitzacions a l'espai Informes i Butlletins del mercat de treball, un subapartat dins de l'apartat Xifres situat al menú lateral de la Comunitat Ocupació, on sempre hi trobareu un recull actualitzat d'informes i butlletins sobre la situació i l'evolució del mercat de treball català i espanyol.

Formació: Pregrau Dual "Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals"

La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen una oferta formativa professionalitzadora: un Pregrau d'Especialista en sistemes d'informació a les administracions locals, de caràcter dual. Es tracta d'una titulació universitària de només un any, que ofereix una beca mensual, i que combina l'ensenyament amb pràctiques en ajuntaments, consells comarc

1

Formació: La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Vols ser especialista en sistemes d'informació a les administracions locals? La UAB i la Diputació de Barcelona ofereixen beques per cursar aquest pregrau professionalitzador amb titulació universitària. Es busquen joves que tinguin el batxillerat (amb PAU), o amb un CFGS o que siguin graduats, per cursar aquest pregrau.

Recomanem: "Autoempleo (y emprendimiento) juvenil: ¿ahuyentar a los jóvenes de los derechos y garantías laborales?"

Suárez Corujo, Borja. "Autoempleo (y emprendimiento) juvenil: ¿ahuyentar a los jóvenes de los derechos y garantías laborales?", a Cuadernos de Relaciones Laborales, vol. 35, núm. 1, 2017, pàgs. 151-164.

1

JOBarcelona'17 - IV Congrès Internacional d'Ocupació per universitaris i joves titulats

Us recordem que els dies 15 i 16 de març la Diputació de Barcelona, mitjançant el Servei de Mercat de Treball, participarà a la IV Edició del JoBarcelona'17, Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació professional per universitaris i joves titulats.

La Diputació de Barcelona organitza quatre tallers gratuïts de desenvolupament professional.

Us adjuntem flyer amb el calendari dels tallers per tal que podeu fer difusió a les persones usuàries dels SLO que considereu els hi pugui ser d'interès.

1

Recomanem: "Economía social, jóvenes y empleo"

Díaz-Foncea, Millán; Marcuello, Carmen. "Economía social, jóvenes y empleo", a Cuadernos de Relaciones Laborales. Vol 34, Núm. 1 (2016). Pàgines 37-60

1

Recomanem: "Crisis del empleo y polarización de las trayectorias laborales. El caso de los adultos jóvenes en Cataluña"

Verd, Joan Miquel; López-Andreu, Martí. "Crisis del empleo y polarización de las trayectorias laborales. El caso de los adultos jóvenes en Cataluña", a Papers. Revista de Sociologia, Vol. 101, Núm. 1 (2016). 

1

Recomanem: "L'aplicació de la garantia juvenil a Catalunya"

Pardell Veà, Agnès; Cabasés Piqué, M. Àngels. "L'aplicació de la garantia juvenil a Catalunya". Revista d'Estudis Autonòmics i Federals. Núm. 22, octubre 2015, p. 264-311

1