TAULA DE TREBALL: BUSCO UN COMERCIAL QUE CONEGUI EL SECTOR

Can Ginestar, Sant Just Desvern.

15/02/2017

La taula  és el resultat d’una necessitat detectada durant les més de setanta visites a les empreses del sector de l’Alimentació: la dificultat d’incorporar comercials. Un 90% de les empreses prospectades han manifestat aquesta dificultat.

El President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Sr. Josep Perpinyà,  acompanyat de la regidora de promoció econòmica de Sant Just Desvern, la Sra. Carrasumada Serrano, ha donat la benvinguda als assistents a la taula. Ha remarcat la importància de la col·laboració publico-privada i que accions com aquesta, la posada en comú de la figura del comercial a una empresa,  permeten un apropament directe a les necessitats de les empreses i la posterior creació de línies de treball que ajudin a dinamitzar al teixit productiu.

S’ha tractat la dificultat que hi ha de cobrir els llocs de comercials en el sector de l’alimentació des de tres visions diferents. Per una banda, empreses que demanden perfils comercials; entre elles: Caviaroli, Sentits del Born, Oven’s Time,  Ciabbatta, KBO Aliments, Minerva Natura i CSM Iberia. Per una altra les borses de treball municipals i finalment el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona que ha aportat la visió de l’agent comercial.

D’aquí ha de sortit accions a emprendre per a millorar la incorporació de comercials a les empreses del sector: formació específica per comercials del sector, el pas de contractes mercantils a contractes laborals gràcies a  les subvencions a la contractació del projecte, elaboració d'una fitxa ocupacional per competències que ajudi a redactar la descripció dels llocs de treball a les empreses.