VOTAMOS. Curtmetratge sobre l'estigma en salut mental

Des de l.OTL Garraf (servei d'inserció sociolaboral adreçat a persones en tractament de salut mental de la comarca del Garrafl) us volem compartir un curtmetratge que aquest any està nominat als Premis  Goya.  Són 12 minuts que condensen molts dels prejudicis que tenim com a societat vers la salut mental i que sovint operen sense que en siguem molt conscients. Aquest és un curt que convida a posar-se en la pell dels personatges i a fer-se preguntes sobre un tema que d'alguna manera ens toca a totes i a tots.

Darrere del guió s'hi amaga una història real: la d'un pacient de salut mental a qui un propietari li va negar el lloguer d'un pis per pressions dels veïns. Santiago Requejo, Director del curtmetratge, va conèixer el testimoni de mà d'un grup de professionals de salut mental. "quan vaig sentir aquesta història em vaig quedar en xoc" comenta. "Després vaig començar a reflexionar sobre el que jo faria en aquesta situació, si fos un veí més, i vaig arribar a una autorevel·lació que jo hagués fet el mateix. Em vaig sentir força malament perquè fins aquell moment em considerava una persona tolerant, coherent i oberta. Però estava clar que no ho era, si més no amb aquest tema" admet el director. 

En el següent article podreu veure el film complert de forma gratuïta fins el 31 de gener. 

https://elpais.com/sociedad/2021-12-17/votamos-el-cortometraje-nominado-a-los-goya-que-pone-la-salud-mental-sobre-la-mesa.html?outputType=amp&fbclid=IwAR3gCsED0e30LF1Hiab_iXXntJMzxrGKobXo_GnO7qr1WMjamkC-g50rSmY