Actualitat: El 80% de la facturació del Bages prové de 250 empreses

La gran part del pastís de l'economia del Bages se l'emporten tres empreses: Iberpotash, Denso i Tous. Són les que lideren el rànquing de les 250 principals companyies de la comarca, les quals s'enduen, entre totes, el 80% de la facturació.

Les xifres provenen de la publicació Estructura empresarial del Bages 2016, que ahir es va presentar a l'Ajuntament de Manresa. És la desena edició de l'estudi, que es realitza anualment i plasma quina és la situació econòmica de la comarca. S'ha fet a partir de l'anàlisi dels comptes anuals de 2.710 empreses, segons les quals van facturar 5.103 milions d'euros i van donar feina a 25.820 treballadors. Les xifres, per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, són superiors a les d'anys anteriors, “fet que demostra que hi ha un canvi de tendència i un repunt de l'economia”.

Les dades corresponen a l'any 2014 i només inclouen societats limitades (2.398) i societats anònimes (312), que són les úniques que han de presentar els comptes al registre mercantil. Per tant, hi ha empreses importants que no estan reflectides en aquesta publicació, ja que són públiques o fundacions. En aquest gruix hi hauria, per exemple, la UManresa, Althaia o els autònoms, com també un gran nombre d'empreses del sector primari en què el titular és individual...

Enllaç a la notícia: http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1111984-el-80-de-la-facturacio-del-bages-prove-de-250-empreses.html

Enllaç a la nota de premsa a diba.cat: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/sonia-recasens-la-nostra-voluntat-es-impulsar-la-recuperacio-economica-del-pais-fent-creixer-les-empreses-

Accés directe al PDF de l'estudi: http://www.manresa.cat/docs/arxius/estructura_empresarial_del_bages_2016_web.pdf