El mercat laboral en temps de pandèmia

Les dades

Encara confinats i amb la crisi sanitària en el seu punt àlgid arriben les primeres dades del mercat laboral en temps de pandèmia. I aquestes no són, com no podia ser d’una altra manera, gens bones. El confinament ha produït un impacte sense precedents a l’economia i al mercat laboral, especialment per la seva rapidesa. Segons ha dit el Ministre José Luís Escrivá, en 20 dies de març a Espanya s’ha destruït la mateixa ocupació que en els 3 mesos després de la caiguda de Lehman Brothers al setembre de 2008, que va iniciar el que es coneix com La Gran Recessió.

Aquest shock arriba en un moment d’alentiment de l’economia a nivell mundial que Catalunya estava aguantant amb força resiliència. I en un sol mes s’ha endut per davant el creixement econòmic i la millora contínua de les dades macro del mercat laboral. Aquest mes de març, per primera vegada des de la recuperació, tenim més aturats registrats i menys ocupats que l’any anterior (...)

Article original de Raül Segarra, publicat al web lleiengel.cat. Enllaç a l'article sencer: http://lleiengel.cat/mercat-laboral-pandemia/

Més info: Nota d'atur registrat (Març 2020) de l'Observatori del Treball i Model Productiu