Novetats Espai "COVID-19: situació sociolaboral" (i 24)

Aquí teniu les darreres novetats i actualitzacions que hem incorporat a l'espai COVID-19: situació sociolaboral: noves dades, noves mesures, nous articles i documents. I si voleu consultar tota la informació que conté cada apartat, hi podeu accedir, tot clicant en el títol!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Regulació d'ocupació

Regulació d'ocupació. Evolució diària des del 22 de març i situació a 1 de juliol (Excel) - Observatori del Mercat de Treball i Ocupació (Darrera actualització 01/07)   

Regulació d'ocupació. Juny 2020 (Pdf Excel) - Observatori del Mercat de Treball i Ocupació (Darrera actualtzació 15/07)                                                                                                                                                                                                                                                                      

Atur

“Respecte del juny de 2019, l'atur creix més acusadament entre els joves i les persones que porten entre 6 i 12 mesos com a demandants”. Butlletí del perfil de l’atur. Situació a 30 de juny de 2020 - Observatori del Treball i Model Productiu (Darrera actualització 17/07)                                                                                    

Conjuntura econòmica i laboral 

Indústria

“L'índex de volum de negoci a la indústria dels productes industrials, excloent-ne l'energia, decreix un 33,8% interanual a Catalunya al maig del 2020”. Índex de volum de negoci a la indústria. Maig 2020 - Idescat (Darrera actualització 17/07)

Serveis

“L'índex de volum de negoci del sector serveis decreix un 41,1% interanual a Catalunya a l'abril del 2020. Per sectors d'activitat, disminueixen el comerç (−39,5%) i els altres serveis, és a dir, els no comercials (−43,8%)”. Indicadors d'activitat del sector serveis. Índex de volum de negoci. Maig 2020 - Idescat (Darrera actualització 17/07) 

Turisme

“La caiguda de l'afiliació en el turisme respecte del juny de 2019 triplica la mitjana de l'economia catalana”. El mercat de treball del sector turístic. Juny 2020 - Observatori del Treball i Model Productiu (Darrera actualització 21/07)                                                                                                                                                                                                                                                                      

Indicadors d'impacte COVID-19

Índex de Competitivitat i Sostenibilitat de les comarques catalanes 2020. Impacte de la COVID-19 en el creixement econòmic - FEGP, 15/07/2020

-

Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)

Finalitzen les mesures extraordinàries posades en marxa per la COVID-19, 21/07/2020

-

Mercat de treball

L'impacte de la crisi del COVID-19 sobre l'ocupació dels joves i les dones. Banc d’Espanya, Madrid (en línia), 08/07/2020                                                                                                                                                                                                                                                              

Economia 

"La població ocupada de la província és un 4,4% inferior a un any enrere”. Informe Territorial Demarcació de Barcelona 2020. Diputacio de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona, 21/07/2020