Recomanem: "L'aplicació de la garantia juvenil a Catalunya"

Pardell Veà, Agnès; Cabasés Piqué, M. Àngels. "L'aplicació de la garantia juvenil a Catalunya". Revista d'Estudis Autonòmics i Federals. Núm. 22, octubre 2015, p. 264-311

La greu situació d’atur del col·lectiu de persones joves de més de 16 i menys de 25 anys requereix actuacions específiques i efectives per part de les administracions públiques. Aquest article analitza, d’una banda, si l’aplicació a Catalunya de la Recomanació del Consell sobre l’establiment d’una garantia juvenil en el marc del Pla nacional d’implantació de la garantia juvenil a Espanya comporta una recentralització de competències a favor de l’Estat amb la creació d’un fitxer "únic", la inscripció en el qual és la porta d’entrada al Sistema de Garantia Juvenil; i de l’altra, si les mesures adoptades per la Generalitat a partir de les Bases per a l’estratègia d’ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020, responen a un model específic i diferenciat del model estatal atenent al marc competencial estatutari actual.

Enllaç al número de la revista: http://raco.cat/index.php/REAF/issue/view/22879/showToc
Enllaç al PDF de l'article: http://raco.cat/index.php/REAF/article/download/300017/389481