Recomanem: "Análisis longitudinal de los itinerarios de inserción ocupacional y laboral de jóvenes con discapacidad..."

Pastor Seller, Enrique; Ros Piqueras, Juana. "Análisis longitudinal de los itinerarios de inserción ocupacional y laboral de jóvenes con discapacidad intelectual tras la escolaridad obligatoria", a Comunitania. Revista internacional de trabajo y ciencias sociales. Núm. 9, Gener 2015.

L'article presenta els resultats d'una investigació empírica els objectius de la qual són: D'una banda, analitzar la situació personal, sociofamiliar i ocupacional dels i les joves amb discapacitat intel·lectual que van finalitzar l'escolaritat en un centre d'educació especial. De l'altra, identificar i analitzar les dificultats i oportunitats que han trobat en els seus itineraris d'inserció en l'accés, ús i gaudi dels recursos ocupacionals i laborals durant aquest procés vital. La mateodologia utilitzada ha estat mixta: Quantitativa i qualitativa, basada en la triangulació de tècniques i l'apropament a l'objectiu de coneixement mitjançant les persones directament involucrades en els processos i els professionals implicats. En el desenvolupament de la recerca s'ha utilitzat informació procedent de fonts documentals personals i secundàries. Els resultats mostren, entre d'altres conclusions, com el tipus de discapacitat i el grau d'afectació determinen les diferents necessitats de suport que la persona amb discapacitat intel·lectual, de vegades associada a altres tipus de discapacitats, necessita per a l'accés als recursos. Es valora la necessitat i la importància d'establir un itinerari d'inserció individualitzada en finalitzar l'etapa escolar, tot diversificant i consolidant l'oferta dels recursos ocupacionals i laborals existents, una major qualitat de vida i independència d'aquestes persones.

Enllaç al número de la revista: http://www.comunitania.com/numero-9/
Enllaç al PDF de l'article: http://www.comunitania.com/numeros/numero-9/enrique-pastor-seller-y-juana-ros-piqueras-analisis-longitudinal-de-los-itinerarios-de-insercion-ocupacional-y-laboral-de-jovenes-con-discapacidad-intelectual-tras-la-escolaridad-obligatoria.pdf