Recomanem: "El empleo emergente"

Anuario IET de trabajo y relaciones laborales. Volum 3, 2016

Avui l'ocupació emergent es caracteritza per una forta erosió del seu estàtus, per la seva forta devaluació salarial i per l'emergència dels treballadors pobres. Sí, pobres a pesar de tenir feina. Abans de la crisi econòmica del 2007, tenir un lloc de treball era una certa garantia per a no caure sota el llindar de la pobresa; situada per sota de la línia del 60% del salari mitjà. Encara que l'ocupació temporal sempre comportava riscos d'incertesa, aleshores la figura dels "working poors" ens semblava relativament llunyana i referida a l'àmbit anglosaxó. Actualment, però, és una realitat creixent entre nosaltres. La transformació de l'ocupació no només afecta a la inserció laboral dels joves i a les seves trajectòries, sinó també a la permanència i estabilitat dels treballadors més grans. Aquest nou context ens ha proporcionat la línia argumental per a aquest nou número de l'anuari de l'IET. L'Anuari es divideix en dues parts: a la primera part es tracta l'ocupació des de la perspectiva del Dret del Treball. I en la segona part des de la perspectiva sociològica. 

Enllaç al PDF de l'anuari: http://revistes.uab.cat/anuarioiet/issue/download/v3/3-3-pdf-es