Recomanem: "Efectos del desempleo femenino de larga duración en la fecundidad de las parejas españolas, 2005-2019"

Grande, Rafael; del Rey, Alberto; Stanek, Mikolaj. "Efectos del desempleo femenino de larga duración en la fecundidad de las parejas españolas, 2005-2019". Revista Internacional de Sociología. Vol. 80 Núm. 1 (2022).

L'objectiu d'aquest treball és estudiar el comportament reproductiu de les parelles espanyoles de convivents en les quals la dona es troba en atur de llarga durada, 24 mesos o més. La hipòtesi d'inici planteja que aquesta relació està mediada per la situació socioeconòmica i sociodemogràfica de la família. Per la qual cosa, mentre en determinades parelles l'atur femení de llarga durada redueix la possibilitat de tenir fills, per a d'altres pot constituir una oportunitat per tenir-ne. Per a l'anàlisi s'utilitzen les microdades de l'EPA durant els anys 2005-2019, que comprèn els períodes de precrisi, crisi i postcrisi. Els resultats apunten a la importància de l'etapa vital, la situació laboral del cònjuge, el nivell educatiu, la durada de l'atur de la dona, el subsidi per desocupació i el context del cicle econòmic com a "proxys" de les expectatives futures tant en el mercat laboral com en la fecunditat.

Enllaç al número sencer de la revista: https://revintsociologia.revistas.csic.es/index.php/revintsociologia/issue/view/95 

Enllaç al PDF de l'article: https://revintsociologia.revistas.csic.es/index.php/revintsociologia/article/view/1114/1601