Actualitat: L'atur genera precarietat

Malgrat que resulta relativament evident, és sorprenent l'escàs èmfasi que es fa dins del debat públic espanyol a aquest fet: L'atur no només implica un malbaratament enorme de recursos, desigualtat a cabassos, estancament i declivi de milers de llars. L'atur també ajuda a crear i mantenir la precarietat. Que a Espanya és problablement el tret més distinitiu del nostre mercat laboral, juntament amb la pròpia taxa de desocupació. Un quart dels nostres treballadors tenen un contracte temporal, un percentatge que va arribar a estar per sobre del 33% durant els any 90. 9 de cada 10 nous contractes signats cada mes a Espanya són temporals, de fet. Aquesta xifra és una de les constants més sorprenentment estables de tot el panorama espanyol, ja que porta dècades mantenint-se. Tanmateix, Espanya no és l'únic país, ni molt menys, en el qual la majoria de les noves contractacions es fan per aquesta via.

Eldiario.es, 16/09/2014

http://www.eldiario.es/agendapublica/impacto_social/paro-genera-precariedad_0_303770439.html