Plans Locals d'Ocupació: Informació sobre la finalització de contractes laborals i/o nomenaments interins

Ens han arribat moltes consultes de diferents ens locals relatives a la possibilitat de suspendre els contractes temporals i/o nomenaments interins dels Plans Locals d'Ocupació durant l'actual estat d'alarma, i per això, fem la següent nota interpretativa:

La finalització dels contractes laborals i nomenaments interins que es produeixi durant l'actual període d'estat d'alarma dins de la modalitat A de Suport als plans locals d’ocupació del Programa de Millora de l'Ocupabilitat 2019-2020 (1a. Ed), se sotmet a l'actual normativa general en relació amb la finalització de contractes. Així, els nomenaments de personal interí i els contractes de treball que tenen fixada una data d’extinció, s’extingeixen en arribar aquesta.

En cas de suspensió de les obres o serveis que estaven duent a terme les persones contractades, motivat per l'actual estat d'alarma, no comportarà la suspensió dels contractes temporals formalitzats o nomenaments interins, per la qual cosa, els seus contractes continuaran en vigor, així com la corresponent obligació de la seva retribució. Els costos salarials ocasionats durant els períodes de suspensió mantindran el seu caràcter de subvencionables a càrrec d’aquest Programa, d’acord amb l’article 3 del règim regulador del Programa.

La possibilitat de prorrogar la durada d'aquests contractes/nomenaments interins és potestat del propi Ajuntament, com a entitat contractant d’aquests treballadors, sempre que sigui possible d’acord amb allò que disposa la normativa laboral i de funció publica vigent, és a dir, quan la pròrroga reuneixi els elements de causa i durada legals habilitants per a dur-se a terme.