Recomanem: "Sharing economy vs. uber economy y las fronteras del Derecho del Trabajo: la (des)protección de los trabajadores..."

Ginès i Fabrellas, Anna; Gálvez Duran, Sergi. "Sharing economy vs. uber economy y las fronteras del Derecho del Trabajo: la (des)protección de los trabajadores en el nuevo entorno digital", a InDret. Revista para el análisis del derecho. Núm. 1 (2016)

L'objecte del present treball és determinar si les noves formes de prestació de serveis sorgides en el nou entorn digital han alterat les fronteres del Dret del Treball. És a dir, si les plataformes virtuals, que --correctament o incorrectament-- s'emmarquen a la "sharing economy" i utilitzen el "crowdsourcing" i la prestació de serveis "on-demand" mitjançant treballadors autònoms, han ocupat un espai anteriorment corresponent al Dret del Treball i, conseqüentment, han ampliat l'àmbit de les relacions de complaença. O si, contràriament, les notes clàssiques de laboralitat encara són adequades per a detectar possibles supòsits de frau en la contractació de treballadors autònoms en el nou entorn digital.

Enllaç al número de la revista: http://raco.cat/index.php/InDret/issue/view/23392/showToc
Enllaç al PDF de l'article: http://raco.cat/index.php/InDret/article/download/305692/395570