Novetats Espai "COVID-19: situació sociolaboral" (i 23)

Aquí teniu les darreres novetats i actualitzacions que hem incorporat a l'espai COVID-19: situació sociolaboral: noves dades, noves mesures i subvencions, nous articles i documents, i nova normativa. I si voleu consultar tota la informació que conté cada apartat, hi podeu accedir, tot clicant en el títol!                                                                                                                                                                                                                                                                               

Regulació d'ocupació

Regulació d'ocupacio. Juny 2020 (Pdf Excel) - Observatori del Mercat de Treball i Ocupació (Darrera actualització 15/07)                                                                                                                                                                                                                                                                      

Ocupacions

Treball per ocupacionsInfografia Juny 2020 (acumulat darrers 12 mesos) - Observatori del Mercat de Treball i Ocupació (Darrera actualització 16/07)                                                                                                                                                                                                                                 

Conjuntura econòmica i laboral 

Turisme

Prop del 50% dels allotjaments turístics ja han reobert a la província de Barcelona, des de la fi de l’Estat d’alarma”. Informe de monitoratge dels nivells de reobertura dels allotjaments turístics a la província de Barcelona (situació a 10 de juliol), 14/07/2020 (Pdf Informe)

-

Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)

Guia bàsica per la tramitació de prestacions d’atur per ERTOS COVID-19, 16/07/2020 (Guia completa)

Subvencions en l'àmbit de l'ocupació i la formació professional per l'ocupació, per a l'exercici pressupostari 2020, 15/07/2020

-

Economia

Aspectes econòmics de la crisi del COVID-19. Butlletí de seguiment núm. 4 (Núm. 3Núm. 2 i Núm. 1). Fedea (Darrera actualització 15/07)

L’informe recopila una bateria d'indicadors que facilita el seguimient dels efectes de la pandèmia sobre l’activitat econòmica i els comptes publics,  analitza i valora les principals mesures econòmiques que s’han pres en relació a ella i conté una anàlisi detallada de l’evolució del mercat de treball en les darreres setmanes.                                                                                                                                                                                                                      

Organització del treball

Converses: remuneracions i el COVID-19. KPMG Advocats  

Aquest informe, elaborat a partir d’enquestes i d’entrevistes qualitatives a càrrecs directius d’empreses, examina l’impacte de la crisi sanitària sobre l’ocupació i els salaris actuals, a més de recollir les expectatives futures sobre la seva evolució. En referència a l’activitat empresarial, el 59% de les empreses manifesta que ha aplicat un ERTO, i el 36% d’aquestes ha complementat en la seva totalitat els salaris del seu personal. En relació a les expectatives, només el 50% de les empreses esperen poder matenir els llocs de treball i quasi el 60% reconeixen que baixaran o congelaran salaris en els propes 6 mesos.

-

Ministeri de Treball i Economia Social

Regulació de la concessió directa de determinades subvencions en l'àmbit de l'ocupació i de la formació professional per l'ocupació, per l’exercici pressupostari 2020, Reial Decret-llei 664/2020, de 14 de juliol, BOE 15/07/2020                                                                                                                                                                                                                                 

Departament d'Empresa i Coneixement

Ampliació de l'import màxim inicial de la dotació pressupostària per a subvencions per a micro i petites empreses del sector industrial i de serveis a la producció de Catalunya afectades econòmicament per la COVID-19, Resolució de 6 de juliol, DOGC 09/07/2020