Novetats Espai "COVID-19: situació sociolaboral" (i 13)

Aquí teniu les darreres novetats i actualitzacions que hem incorporat a l'espai COVID-19: situació sociolaboral: noves dades, noves mesures, ajuts i subvencions, nou butlletí, nous articles i documents i nova normativa. I si voleu consultar tota la informació que ja conté, hi podeu accedir també, tot clicant en el nom dels diferents apartats!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Regulació d'ocupació

Regulació d'ocupació, Observatori del Mercat de Treball i Ocupació (Actualització diària)                                                                                                                                      

Conjuntura econòmica i laboral 

"L'índex general de comerç al detall sense estacions de servei, a preus corrents, disminueix un 30,9% interanual a Catalunya a l'abril de 2020". Índex de comerç al detall. Abril 2020. Idescat, 28/05/2020

"El Mòdul d'actualitat empresarial per al primer trimestre del 2020 mostra l'impacte en l'activitat empresarial de la crisi sanitària derivada de la COVID-19 i les mesures aplicades per les empreses". Enquesta de clima empresarial. Mòdul d’actualitat empresarial. 1r Trimestre 2020. Idescat, 27/05/2020

"L'índex de preus de productes industrials (excloent-ne l'energia) disminueix un 0,2% interanual a Catalunya a l'abril del 2020". Índex de preus industrials. Abril 2020. Idescat, 25/05/2020

-

Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)

Noves mesures complementàries per pal·liar els efectes del COVID-19, 27/05/2020 

Causes que poden motivar un retard en el reconeixement d'un ERTE i com es poden esmenar (Guia ràpida), 27/05/2020                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Diputació de Barcelona

Programa Cap municipi enrere per al pagament de despeses extraordinàries Covid-19

Programa d’ajuts per a emergències municipals per a suport als serveis de benestar social (infografia)

Pla de Concertació Xarxa de Governs Locals (2020-2023) (Infografia i nota de premsa de la presentació 18/05) (Darrera actualització 28/05/2020)

Programa Accelera el Creixement 9a edició especial post Covid-19. Obertura d’inscripcions - Servei de Teixit Productiu (Darrera actualització 25/05/2020)                                                                                                                                                                                                                                               

Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC)                                                                                 

Mesures en l'àmbit de la Formació Professional per a l'ocupació per fer front a la COVID19, 27/05/2020

Mesures en l'àmbit de la Formació Professional per a l'ocupació. Persones participants, 27/05/2020

-

Butlletí informatiu Nexus COVID-19 Núm. 11. Servei de Teixit Productiu, Diputació de Barcelona (Darrera actualització 27/05)

-

Mercat de treball

La COVID-19 i el món del treball. 4a edició Estimacions actualitzades i anàlisis, Observatori de l’Organització Internacional del Treball (OIT) (Darrera actualització 27/05)                                                                                                                                                                                                      

Economia

El 56% dels ajuntaments han endegat taules sectorials de comerç per fer front a la Covid-19”. Enquesta comerç local i COVID-19, Diputació de Barcelona, 28/05/2020 (Informe complet de resultats maig 2020)

-

Prefectura de l'Estat i Ministeria de la Presidència

Mesures complementàries en matèria agrària, científica, econòmica, d'ocupació i Seguretat Social i tributàries per pal·liar els efectes del COVID-19, Reial Decret-llei 19/2020 de 26 de maig, BOE 27/05/2020